Pinkpop-zaterdag bijna uitverkocht

© ANP

De kaap van 100.000 verkochte kaarten haalde Pinkpop op zaterdag, de eerste dag van de kaartverkoop, niet. Maar met de score van 80.000 aan het einde van de middag was Pinkpop-baas Jan Smeets absoluut tevreden.

Guus Urlings

"Als je dat vergelijkt met de stand op dag 1 in de jaren 2010/2012, dan zitten we daar goed boven." Met name voor de zaterdagavond - als onder anderen Justin Bieber, Martin Garrix en Kensington op het programma staan - was laat in de middag volgens Smeets "al bijna geen kaart meer te krijgen. Liefhebbers zullen daar echt snel bij moeten zijn."

Technische problemenHet aantal verkochte kaarten had zaterdag nog hoger kunnen liggen als er geen problemen waren geweest met Ticketmaster. Smeets: "Dat systeem is op een gegeven moment gecrasht, waardoor nogal wat mensen dubbel geboekt hebben. Dat moet je er dan allemaal weer uit gaan halen. Maar goed, het loopt verder prima, gelukkig." Lees ook: Binnen half uur 30.000 Pinkpop-kaarten verkocht

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee