BFC dicht bij terugkeer in Eredivisie

© Istock

De handballers van Smezo/BFC zijn dichtbij een terugkeer in de Eredivisie. De ploeg uit Beek won in de eigen Haamen zaterdagavond de topper van nummer twee Olympia'89 ruim met 32-18.

Tom van der Wilt

Uit de laatste drie duels dient de ploeg nog een punt te sprokkelen voor de titel in de Eerste Divisie.In een afgeladen sporthal lieten de mannen van Nick Onink zien dat er maar een ploeg de beste is dit seizoen. Vanaf minuut een pakte de thuisploeg de opponent bij de strot en liet het niet meer los. Onder aanvoering van Robin Verjans en Frank Beaumont leidde de ploeg bij rust al met 17-9.

De galavoorstelling werd voortgezet na de rust. De thuisploeg liet de concurrent alle hoeken van het veld zien en won mede door zes treffers van Teun Lemmens uiteindelijk met 32-18. Volgende week kan in Apeldoorn de kroon op het seizoen worden gezet. Als men daar wint, mag het zich officieel kampioen noemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee