DENK: Turkse Ministers hadden niet geweerd moeten worden

© ANP

Nederland had de Turkse ministers die gisteren naar Nederland wilden komen, niet moeten weren. Dat stelt de nieuwe politieke partij DENK in een uitgebreide reactie op de hoog opgelopen diplomatieke rel.

Redactie

De partij zegt zich te scharen achter oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA). ,,Zoals Ben Bot gisteren al stelde is het besluit om bewindspersonen van een bevriend land te weren zeer onverstandig. Daardoor komen de verhoudingen nog meer op scherp te staan. Hij voegde daaraan toe: “wij beroepen ons altijd op de democratie en de mensenrechten. Hiermee zijn wij op het verkeerde spoor”.

Volgens DENK ‘gebruiken’ politieke partijen het conflict om stemmen te vergaren in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart. ,,VVD-lijsttrekker Mark Rutte lijkt vergeten te zijn dat hij nog minister-president is van Nederland door met zijn handelen de afgelopen tijd de betrekkingen nog verder onder druk te zetten. Het is duidelijk dat hij hiermee drie dagen voor de verkiezingen kiezers wil afsnoepen van Geert Wilders.”

Wilders gooit volgens de partij op zijn beurt olie op het vuur door afgelopen week te demonstreren voor de Turkse ambassade en door zijn uitspraken dat alle Turkse Nederlanders maar moeten vertrekken naar Turkije. Ook PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher krijgt ervan langs. Die zou ‘hypocriet de dubbele maat’ hanteren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee