Roda rolt thuis Groningen op

© Bas Quaedvlieg

Met een dure overwinning in eigen huis heeft Roda JC nieuwe adem gekregen in de strijd tegen degradatie. FC Groningen werd zondagmiddag met een 3-1 nederlaag terug naar het hoge noorden gestuurd. De Kerkradenaren stijgen een plek, naar de zestiende plaats.

Roel WIche

Roda-coach Anastasiou had het mes gezet in zijn basisploeg. In elke linie had hij een wijziging doorgevoerd. Voornaamste kind van de rekening was de aanvoerder, Tom van Hyfte. Ook Werker en Van Velzen begonnen op de bank. Milec, Auassar en Rosheuvel kregen de kans om zich te bewijzen. Roda JC begon fel en agressief. De ploeg liet het defensieve harnas vallen en zocht waar mogelijk de aanval. De grootste kans was in de beginfase voor Paulissen, maar hij kopte op de vuisten van Groningen-doelman Padt. Aan de andere kant zorgde Mahi voor elke benauwde momenten in de Kerkraadse defensie.

De aanvalslust van de thuisploeg werd na een half uur beloond. Na een voorzet van Rosheuvel kopte Ajagun de bal kiezelhard binnen: 1-0. Payne kreeg vlak voor rust een riante kans om de gelijkmaker binnen te koppen, maar hij faalde.

Ook in de tweede helft bleef Roda dreigend. Schahin schoof de bal rakelings langs de paal. In de 55ste minuut dansten de tribunes: Kum verzilverde een corner met het hoofd: 2-0. De derde goal was de mooiste van de middag. Een prachtige combinatie tussen Paulissen en Schahin werd door de laatste verzilverd: 3-0. Groningen deed vervolgens iets terug via Linssen (3-1), maar de Limburgse aanvaller werd even later met rood naar de kleedkamer gestuurd. De zege van Roda kwam niet meer in gevaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee