Streep door bouw Technocollege Sittard

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leeuwenborgh en Arcus zien af van nieuwbouw van het Technocollege in Sittard, dat opleidingen mbo-techniek had moeten samenbrengen met het Juniorcollege van DaCapo College op de Havikstraat. De bouw had eigenlijk afgelopen zomer moeten starten.

Erwin Schmidt

Het voormalige heao-pand aan de Havikstraat zou voor 22,9 miljoen euro verbouwd en uitgebreid worden om achthonderd vmbo-leerlingen en vierhonderd mbo’ers op één techiekcampus samen te brengen. Maar er is bij betrokken partijen toch nog koudwatervrees ontstaan.

Arcus en Leeuwenborgh zijn wél nog van plan de opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en installatietechniek niveau 3 en 4 in Sittard te huisvesten.

Maar zij kiezen er nu voor dat te doen in het bestaande pand van Leeuwenborgh aan de Arendstraat.

Het blijft wel de bedoeling het Juniorcollege van DaCapo te verhuizen naar de Havikstraat, omdat veel huidige leslocaties van DaCapo niet meer aan de eisen voldoen. Alleen hoe dat nu moet gebeuren, dient opnieuw te worden bekeken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee