Lof en beloften voor het zuiden helpen zwevende kiezer niet

© Stefan Koopmans

De zes lijsttrekkers deelden tijdens het Debat van het Zuiden volop complimenten uit aan Limburg en Brabant. Het lukte hen echter niet de aanwezige zwevende kiezers voor zich te winnen.

Hans Goossen en Jule Peeters

Voor de calimero’s onder de Limburgers en Brabanders moet het Debat van het Zuiden welhaast even een therapeutisch effect hebben gehad. De zes lijsttrekkers die zaterdag wél present zijn in de voormalige fabriekshal van Philips in Eindhoven - PVV-voorman Geert Wilders flyert in Limburg - bedelven de zuidelijke provincies onder de complimenten.

Zo wonen hier volgens PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher de knapste koppen met gouden handjes. Mark Rutte (VVD) zwaait het zuiden lof toe als dé bezweerder van de economische crisis. „Limburg en Brabant hielpen Nederland uit de crisis.” D66-aanvoerder Alexander Pechtold kijkt om zich heen en ziet vooral kansen, CDA’er Sybrand Buma wijst op het belang van het zuiden en Jesse Klaver (Groen- Links) en Emile Roemer (SP) benadrukken met enige regelmaat dat ze als geboren Brabanders als geen ander weten hoe prettig het in deze prachtige regio toeven is.

De om de mond gesmeerde stroop blijft niet zo heel lang plakken, want dit zijn volgens de huidige oppositiepartijen ook de provincies die het kabinet keihard heeft laten vallen (Pechtold), die in de steek gelaten zijn en te harde klappen door bezuinigingen hebben gekregen (Roemer).

De provincies, die over het hoofd worden gezien door de Randstad en waar drugscriminelen te lang de vrije loop hebben gekregen (Klaver). De verwijten belanden zonder uitzondering op het bordje van Rutte en Asscher als vertegenwoordigers van de regeringspartijen.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee