Thuiszorgstalker weer in de fout

© De Zorggroep

Hij betuigde voor de rechter spijt voor zijn misdragingen. Ondertussen ging Theo H. uit Lottum na zijn veroordeling gewoon door met het stalken van thuiszorgpersoneel.

Eric Seuren

Theo H. uit Lottum staat donderdag opnieuw voor de rechter voor het stalken van thuiszorgpersoneel. De Lottumer werd daar al twee keer eerder voor gestraft.

De eerste keer stond H. in 2014 voor het gerecht. De tweede keer was verleden jaar. De Lottumer kreeg toen een celstraf van 15 dagen, een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen en een taakstraf van 30 uur opgelegd. H. werd veroordeeld omdat hij twee thuiszorgmedewerksters, die hem eerder een periode thuis verpleegd hadden, ging achtervolgen in hun werkgebied in Horst aan de Maas.

Daarnaast hield hij zich bij een van de vrouwen in de buurt van haar woning op en stopte hij viltjes en kaarten met boodschappen onder een ruitenwisser van haar auto. Die twee thuiszorgmedewerksters voelden zich door deze acties zeer onveilig.

H. betuigde voor de rechter spijt voor zijn daden, die volgens hem het gevolg van een depressie waren. De thuiszorgmedewerksters van Groene Kruis Thuiszorg (een onderdeel van zorginstelling De Zorggroep) waren „de enige lichtpuntjes in zijn leven”, zo vertelde hij tijdens de rechtszitting in Roermond vorig jaar april 2016. Terwijl de rechter hem straf oplegde, ging H. gewoon door met het stalken van een andere medewerkster van Groene Kruis Thuiszorg.

Twee extra opgelegde maatregelen van de rechter (een verplichte behandeling voor zijn geestesproblemen en een drie jaar durende begeleiding door de reclassering) ten spijt. Uiteindelijk liep hij in november vorig jaar opnieuw tegen de lamp.

Donderdag moet hij zich hiervoor verantwoorden. Daarnaast staan dan ook weer de feiten op de rechtbankrol waarvoor hij vorig jaar terechtstond.

Dat heeft te maken met de voorwaardelijke straf van zestig dagen die hij opgelegd gekregen heeft. Het is nu aan de rechter om te beslissen of die straf alsnog tot uitvoering zal worden gebracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee