Brabantse Rabobank stort in bij plofkraak - daders spoorloos

Het verwoeste pand aan de Weerscheut.

Het verwoeste pand aan de Weerscheut.© AD

Door een plofkraak bij een pinautomaat in het Brabantse Vinkel, is in de nacht van zondag op maandag een deel van het pand van de Rabobank ingestort.

AD

De bewoners van twee appartementen bij het kantoorpand zijn elders ondergebracht. Eén van de appartementbewoners zou wel snijwonden aan zijn voeten hebben opgelopen toen hij door het glas liep. Voor de behandeling is een ambulance ter plekke.

Omdat er nog een risico bestaat dat explosieven zijn achtergebleven, is ook de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd om de resten van het pand hierop te onderzoeken. Of de plofkrakers buit hebben weten te bemachtigen kon de politiewoordvoerder niet zeggen. Daarvoor zal volgens hem eerst het puin moeten worden onderzocht. Dan zal ook pas blijken op welke manier de krakers te werk zijn gegaan.

In het pand zit naast een dependance van de Rabobank ook een huisartsenpraktijk. Die zou niet getroffen zijn door de explosie. Omdat bij enkele huizen in de omgeving de stroom zou zijn uitgevallen, is netwerkbedrijf Enexis gearriveerd om te proberen de elektriciteitstoevoer weer aan de praat te krijgen.

Volgens getuigen zijn de daders er vandoor gegaan in een Audi. Ondanks inzet van de politiehelikopter is er nog geen spoor van de daders.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee