Station Blerick gaat op de schop

Print
Station Blerick gaat op de schop

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Station Blerick gaat dit jaar flink op de schop. Zo worden perrons worden vernieuwd, komt er een nieuwe hellingbaan en het stationsmeubilair wordt vernieuwd. Deze week wordt gestart met het inrichten van het bouwterrein.

De perrons op station Blerick zijn verouderd en toe aan vervanging. Alle perrons krijgen een nieuwe in- en uitstaphoogte. Ook wordt de bestrating vernieuwd en komt er in de zomer nieuw stationsmeubilair.

Beter toegankelijk
Om het station beter toegankelijk te maken voor reizigers met een functiebeperking, maar ook bijvoorbeeld voor reizigers met een kinderwagen of zware koffers, komt er een hellingbaan naar spoor 4. Hierdoor kunnen meer mensen zelfstandig het perron bereiken. Het is de bedoeling het station over een paar jaar ook te voorzien van liften.
 

Gelijkvloerse instap
Om te zorgen dat iedereen zelfstandig kan reizen is afgesproken dat alle perrons in Europa dezelfde in- en uitstaphoogte krijgen. Als ook alle reizigerstreinen aan deze nieuwe instaphoogte voldoen, hebben reizigers in de toekomst overal een gelijkvloerse in- en uitstap. Inmiddels voldoet meer dan de helft van alle stations in Nederland aan deze norm en daar komt Blerick dit jaar dus bij.

Planning werkzaamheden
ProRail en aannemer Knipscheer starten deze week met het inrichten van het bouwterrein. Het station blijft gewoon toegankelijk. Met Pasen (15/16/17 april) en in de weekenden van 29/30 april en 13/14 mei rijden er minder treinen en kunnen treinen van andere perrons vertrekken dan gepland.