Asscher rapt Drank & Drugs mee: 'Ik vrees dat ik de tekst ken'

© ANP

Bekende YouTubevlogger Yous interviewt vijf dagen lang lijsttrekkers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe goed kent onze vicepremier Lodewijk Asscher de jongeren eigenlijk en wat kan de PvdA voor hen betekenen? Door zijn drie zoons weet hij in ieder geval wat van hiphop.

Redactie

Supersoepel glijdt Asscher door het vragenvuur van Yous. Zo heeft de premier liever een voetbalstadion naar hem vernoemd dan een universiteit, gaat hij voor Nike in plaats van Adidas en verkiest hij de muziek van Lil' Kleine boven die van Ronnie Flex: ,,Ik heb jongetjes van 9, 8 en 5. Als ik die 's avonds in bad stop mogen ze om de beurt een playlist opzetten. Dus dan kiezen ze dit." Asscher laat ook nog even horen dat hij de songtekst van de hit Drank & Drugs kent: ,,Als je bitch wil chillen is dat geen probleem", lacht hij naar Yous. Als de kijkersvraag aan bod komt reageert Asscher geërgerd. De vraag waarom uitkeringen van Nederlandse Marokkanen in het buitenland wordt gekort, terwijl die voor Nederlandse Israëliërs is verhoogd, schiet bij hem in het verkeerde keelgat. ,,Er is wat aan de hand met die vraag. Er wordt bewust een leugen over mij verspreid." Volgens Asscher is de vraag onzin en heeft het niets met elkaar te maken. ,,Ik vind dit een gemene manier van met elkaar omgaan."

Youssef Koukouh, beter bekend als Yous, is bekend van zijn eigen YouTubekanaal YousToub. De bekende Marokkaanse vlogger heeft meer dan 200.000 abonnees en meer dan 160.000 likes op Facebook.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee