Schade brand 'natuurhuisje' Brunssum zeker 20 mille

© De Limburger

© De Limburger

thumbnail:
thumbnail:

De Stichting Natuurfonds Brunssum is voor zeker 20 mille benadeeld door een brand in het gebouw van de organisatie in het Schutterspark, zaterdagmorgen.

Geertjan Claessens

Dat stelt de stichting, die er net als de gemeente Brunssum van uit gaat dat de brand is aangestoken.

FossielenHet vuur verwoestte een groot deel van het gebouw, dat eigendom is van de gemeente. Ook de inboedel (eigendom van de stichting) ging voor een fors deel in vlammen op. De spullen waren niet verzekerd, omdat het Natuurfonds daarvoor te weinig geld had. In het pand stonden enkele honderden opgezette dieren, fossielen en een expositie over het mijnverleden. De stichting hoopt dat het pand herbouwd wordt.

De brandweer kreeg om 3.40 uur de melding en kon om 4.30 uur het sein brand meester geven. Over de oorzaak of de schade kan de brandweer niets zeggen. Wel is de stichting Salvage ingeschakeld. Dat gebeurt volgens een woordvoerder meestal als de schade groter is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee