Jarenlange celstraffen geëist in mensenhandelzaak

© ANP

Tegen vijf van de zes verdachten in een mensenhandelzaak, waarin Hongaarse vrouwen in de Limburgse prostitutie gedwongen zouden zijn door vooral landgenoten, heeft het openbaar ministerie maandag voor de Maastrichtse rechtbank forse celstraffen geëist.

Annelies Hendrikx

Officier van justitie Karin Janssen eiste zes jaar tegen de 46-jarige - uit Hongarije afkosmtige, maar in Parkstad wonende - hoofdverdachte Lola ('artiestennaam'), in haar ogen de spil in deze zaak.

VerkrachtingCsaba K. (21), de jongste van de verdachten, moet volgens het OM vier jaar de cel in, niet alleen wegens mensenhandel, maar ook voor mishandeling van één van 'zijn' prostituees en voor meervoudige verkrachting in 2012 van een destijds 12-jarig meisje. Tegen de enige Nederlandse verdachte, Jan G. (61) uit Sittard, werd twintig maanden, waarvan vijf voorwaardelijk geëist. Twee Hongaren moeten volgens het OM respectievelijk twee jaar en 22 maanden de bak in, terwijl voor de zesde verdachte vrijspraak werd gevraagd.

De advocaten van de - afwezige - verdachten komen woensdag aan het woord.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee