Documentaire over Venloos seniorenkoor

© De Limburger

In het Venlose theater De Maaspoort gaat komende zondag een documentaire over ouder worden in première. Documentairemaker Bart Coenders uit Lottum brengt dat verhaal aan de hand zeven leden van het Venlose seniorenkoor Forever young.

Harry Lucker

“Ik was nieuwsgierig naar hoe mensen hun oude dag beleven. Dit is toch de generatie die aan de basis van de ontzuiling heeft gestaan en het individualisme. Plukt die generatie daar nu de vruchten of de wrange vruchten van?”, zegt Coenders.

VeerkrachtDe documentairemaker volgde de afgelopen 2,5 jaar zeven leden van het koor. “Het koor is de rode draad in de film, maar het verhaal gaat over ouderdom, veerkracht en verbondenheid.”

Het koor Forever young timmert al enige tijd aan de weg en stond al op diverse festivals met een repertoire van echte popklassiekers. Op 1 en 2 april wordt de documentaire ook op L1 uitgezonden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee