Documentaire over Venloos seniorenkoor

Print
Documentaire over Venloos seniorenkoor

Afbeelding: De Limburger

Grote en kleine heide - In het Venlose theater De Maaspoort gaat komende zondag een documentaire over ouder worden in première. Documentairemaker Bart Coenders uit Lottum brengt dat verhaal aan de hand zeven leden van het Venlose seniorenkoor Forever young.

“Ik was nieuwsgierig naar hoe mensen hun oude dag beleven. Dit is toch de generatie die aan de basis van de ontzuiling heeft gestaan en het individualisme. Plukt die generatie daar nu de vruchten of de wrange vruchten van?”, zegt Coenders.

Veerkracht
De documentairemaker volgde de afgelopen 2,5 jaar zeven leden van het koor. “Het koor is de rode draad in de film, maar het verhaal gaat over ouderdom, veerkracht en verbondenheid.”

Het koor Forever young timmert al enige tijd aan de weg en stond al op diverse festivals met een repertoire van echte popklassiekers. Op 1 en 2 april wordt de documentaire ook op L1 uitgezonden.  

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen