Eén vierkante meter park per persoon te huur

© Bas Quaedvlieg

Simone Schuffelen (22) uit Maastricht, vierdejaars studente Fine Arts aan de Maastricht Academy of Fine Arts And Design, nodigt inwoners en andere belangstellenden met een projectbord langs de Prins Bisschopssingel in Maastricht uit om een vierkante meter Waldeckpark te huren.

Ronald Colée

Met dit idee is zij de achtste student op rij die sinds 2010 de kans krijgt om op de plek, waar het gestolen bronzen beeldje van D'Artagnan stond, de openbare ruimte te sieren.

Gift van 25 euroTegen betaling van een eenmalige gift van 25 euro, ongeacht de duur van de huurovereenkomst - echter uiterlijk tot 1 juni - krijgen deelnemers fysiek en online een vierkante meter park ter beschikking.

Fysiek heeft een symbolische waarde omdat huurders deze ruimte niet daadwerkelijk in gebruik mogen nemen. Online kunnen zij dat wel door een persoonlijke boodschap op de website www.waldeckpark-huren.nl aan het tijdelijk door hen vergaarde plekje te koppelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee