Venrayse moordzaak: Geert G. in cassatie

Geert G (tweede van links), verdachte in de Venrayse moordzaak.

Geert G (tweede van links), verdachte in de Venrayse moordzaak.© Rob Klein Goldewijk

De in hoger beroep tot twintig jaar cel veroordeelde Geert G. uit Baarlo gaat in cassatie. Dat meldt zijn advocaat Esther Vroegh.

Marco van Kampen

Geert G. werd door het gerechtshof in Den Bosch schuldig bevonden aan het medeplegen van dubbele doodslag.

SchutterHij wordt, samen met partner Lau Geeraets, verantwoordelijk gehouden voor de dood van de Venrayse Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella in 2006. Zij werden neergeschoten nadat ze waren betrapt op het rippen van een hennepkwekerij in Venray. Geeraets wordt door de rechters gezien als de schutter. Hij kreeg eerder levenslang opgelegd door de rechtbank. Geeraets pleegde vlak na dat vonnis zelfmoord in zijn cel. Geert G. kreeg een gevangenisstraf van dertig jaar en besloot daar tegen in appèl te gaan.

Maximale strafIn hoger beroep hoorde hij vervolgens 25 jaar cel tegen zich eisen. In de ogen van de advocaat-generaal heeft Geert G. zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van een dubbele moord. Daar ging het Hof niet in mee: zij achtte dubbele doodslag wél bewezen en gaf daarvoor de maximale straf van twintig jaar cel.

Hoge RaadEsther Vroegh, raadsvrouwe van Geert G., is het niet eens met de conclusie van het gerechtshof dat haar cliënt nauw en bewust heeft samengewerkt met de hoofddader. „Het ‘medeplegen’-aspect van het vonnis laten we graag nog eens toetsen door de Hoge Raad.”

Het is onbekend of het Openbaar Ministerie ook in cassatie gaat tegen deze uitspraak. Bij het Ressortsparket in Den Bosch was maandag niemand bereikbaar voor commentaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee