Roda wil wereldwijd netwerk met clubs

De kopstukken van Roda op de tribune in het Parkstad Limburg Stadion, v.l.n.r. mede-eigenaar Aleksei Korotaev, technisch directeur Ton Caanen en adviseur Nicolas Anelka.

De kopstukken van Roda op de tribune in het Parkstad Limburg Stadion, v.l.n.r. mede-eigenaar Aleksei Korotaev, technisch directeur Ton Caanen en adviseur Nicolas Anelka.© De Limburger

Roda JC onderzoekt de mogelijkheden om samenwerkingsverbanden op te zetten met diverse clubs in het buitenland. De Kerkradenaren denken onder meer aan het huren of uitruilen van talentvolle spelers.

Roel Wiche

Kopstukken van Roda voerden de afgelopen weken diverse oriënterende gesprekken over de grens. Zo reisde technisch directeur Ton Caanen naar Italië. Ook adviseur Nicolas Anelka en diens entourage – bekend met de markt in Frankrijk en Afrika – en de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev knoopten contacten aan met clubs en makelaars.

Nieuwe horizonVolgens Caanen past het opzetten van zo’n internationaal netwerk bij de ambities van Roda JC, dat met de beloofde miljoenen van Korotaev van een nieuwe horizon droomt.

Hoog salaris,,Met een hoger budget kunnen we straks in een andere vijver gaan vissen. Zo konden we tot nu toe niet in landen buiten de Europese Unie naar spelers kijken, omdat zij volgens de regels een hoog salaris moeten verdienen. Dat kan met de ruimere middelen straks wel.”

Caanen kan en wil nog geen namen van clubs noemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee