Fortuna met tien man naar nederlaag

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fortuna heeft maandagavond in eigen huis met 0-2 verloren van NAC. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Na een rode kaart voor Marco Ospitalieri, speelde Fortuna de laatste tien minuten met tien man.

Ron Langenveld

Fortuna miste tegen NAC onder andere Ferry de Regt, de centrale verdediger en aanvoerder die dit seizoen nog geen wedstrijd miste. De Venlonaar stond naar verluidt bij zijn partner aan het kraambed. Maar de defensieve resultaten van de Sittardenaren leden er in eerste instantie niet zichtbaar onder. Zeker de eerste helft verdedigde Fortuna met het mes tussen de tanden.

Net naastVeel hoogtepunten kende het eerste bedrijf niet. Een handjevol kansjes kregen zowel de bezoekers als de thuisploeg. Waarbij Fortuna de beste mogelijkheid had toen Djibril Dianessy vijf minuten voor rust een ferme pegel richting het NAC-doel vuurde. Maar die bal ging net naast.

In de tweede helft was het met name Fortuna dat er aanvallend fel bovenop zat. Maar een corner voor NAC na bijna een uur spelen, pakte verkeerd uit voor de thuisploeg. Bart Meijers kon met het hoofd de 0-1 voor NAC op het scorebord zetten.

BillenknijpenDaarna kwam Fortuna opnieuw met tien man op het veld te staan. Marco Ospitalieri haalde met nog tien minuten te gaan net buiten de zestien Giovanni Korte neer en kreeg rood. Daarna was het billenknijpen voor de Sittardenaren. Maar dat mocht niet baten. Een dikke vijf minuten voor tijd was het opnieuw raak voor de Brabanders, via James Horsfield die voor NAC de 0-2 erin tikte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee