MVV slaat na rust kloof met Jong Utrecht

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

MVV heeft maandagavond in eigen huis gewonnen van Jong FC Utrecht. Na een doelpuntloze eerste helft, werd het in de Geusselt uiteindelijk 4-1.

rlfn01

In de eerste helft had MVV al afstand moeten nemen van de Utrechtenaren. Joeri Schroijen, Pieter Nys, Thomas Verheijdt en Luis Pedro kregen open kansen om de thuisploeg op een voorsprong te zetten. Zoals wel vaker dit seizoen was MVV veruit de sterkere ploeg. Maar de spelers van Elsen kregen de bal maar niet in het net.

OverwichtPas in de tweede helft werd het overwicht van MVV uitgedrukt in doelpunten. Elsen kwam tien minuten na de rust al met een dubbele wissel. Emrullah Güvenc en Patrick N’Koyi kwamen er in voor Luis Pedro en Thomas Verheijdt.

N’Koyi was de man die de ploeg van Elsen op voorsprong bracht. Twee minuten later wat Joeri Schroijen op tijd bij een voorzet van Ricardo Ippel om de voorsprong te verdubbelen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Jong Utrecht kwam uit het niets met een aansluitingstreffer, twaalf minuten voor tijd. Jan-Willen Tesselaar werd helemaal vrijgelaten en kon simpel inschieten.

EffectiefMaar Jong Utrecht had geen tijd om aan te zetten voor een gelijkmaker. Pieter Nys stond op de juiste plek bij een voorzet van N’Koyi. De Belg schoot de 3-1 binnen. Nys speelde ook een belangrijke rol bij de 4-1. Een simpele maar effectieve combinatie in de zestien van Jong Utrecht met Emrullah Güvenc. Güvenc schoot de bal onder keeper Joost Meendering door.

Met deze zege staat MVV nu op de derde plaats in de eerste divisie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee