VVV pas laat voorbij Den Bosch

Print
VVV pas laat voorbij Den Bosch

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV heeft maandagvond in Den Bosch een moeilijke avond beleefd. Tegen een uiterst defensieve FC werd pas in de zeventigste minuut de score geopend. Vito van Crooij velde met een fraaie lob het vonnis over FC Den Bosch: 0-1. In de 82ste minuut benutte Clint Leemans bovendien een makkelijk gegeven strafschop: eindstand 0-2.

Een ongeïnspireerde eerste helft. Meer was er niet van te maken van wat VVV voor rust op de mat legde in Den Bosch. Natuurlijk speelde ook mee dat de Bosschenaren rond het eigen strafschopgebied een muur van blauw en wit hadden opgetrokken, maar dat mag geen excuus zijn voor een ploeg die aanspraak maakt op de titel in de eerste divisie.

Ralf Seuntjens had zijn team een groot plezier kunnen doen door in de negende minuut de openingstreffer te maken. Maar de topscorer van VVV mikte tegen de vallende Den Boschkeeper Kees Heemskerk aan. Daarna kabbelde het duel voort zonder echt grote mogelijkheden. Den Bosch miste de kwaliteit om het VVV moeilijk te maken en VVV miste de inspiratie. 

Stift
Na de pauze ging het aanvankelijk niet veel beter. Den Bosch bleef met zes verdedigers het eigen doel bewaken. En de spelers van VVV vonden elkaar nauwelijks. De frustratie groeide daardoor. Een woordenwisseling in de aanval tussen Torino Hunte en Vito van Crooij getuigde daarvan. Het was uiteindelijk de extra klasse van Van Crooij die het verschil maakte. Hij opende op fraaie wijze in de zeventigste minuut de score met een gestifte bal van buiten het strafschopgebied. De bal zeilde onbereikbaar voor de Bossche goalie in het doel.

In de 82ste minuut kreeg VVV vervolgens en cadeautje van scheidsrechter Joey Kooij. Die zag in een duwtje van Bart Biemans tegen Danny Post een penalty. Clint Leemans benutte de strafschop onberispelijk: 0-2.