Grondige opknapbeurt voor MECC

Print

Afbeelding: Bureau Cepezed

Maastricht - Een ruwe diamant krijgt een grondige slijpbeurt. Het gedateerde Maas-trichtste MECC moet aantrekkelijk worden voor de verwende internationale congresganger.

Dinsdagavond presenteerden de Maastrichtse wethouder John Aarts en MECC-directeur Rob van de Wiel een plan dat het congrescentrum voor een kleine dertig miljoen euro weer bij de tijd moet brengen. Om zo te kunnen concurreren in een competitieve wereld waarin luxe en locaties dingen naar de gunst van organisatoren van beurzen, symposia, congressen en tentoonstellingen.

Glazen schil
De meest opvallende voorgestelde ingreep: een glazen schil van drie verdiepingen rond het bestaande auditorium, het epicentrum van het MECC. Dat vormt niet alleen een uiterlijke blikvanger, ze biedt ook de kans om het vanouds donkere complex letterlijk in het licht te zetten en met vides en doorkijkjes transparant te maken.

Kantoorwerkers
Het congrescentrum krijgt een open ­karakter, waardoor het gebrek aan oriëntatie waarmee bezoekers kampen als ze in het complex rondlopen, wordt opgelost. Een ander voordeel is dat de ombouw de kans biedt om op straatniveau horeca in te passen aan het Forumplein, dat bovendien een aantrekkelijkere inrichting krijgt. Een ontmoetingsplek voor de duizenden kantoorwerkers in de omgeving is het streven. De rommelige omgeving van het MECC, vooral in gebruik om te parkeren, moet ook beter, logischer en vooral veiliger worden. 

Tolkencabines
Ook het interieur van het congrescentrum is onderdeel van het plan, inclusief uitbreiding van het aantal auditoriumzitplaatsen met 150 stoelen. Daar is ruimte voor omdat de tolkencabines niet meer nodig zijn door geavanceerdere techniek.Het vernieuwde MECC biedt straks niet alleen meer ruimte voor congresdeelnemers, de inrichting wordt dusdanig dat twee congressen tegelijkertijd kunnen worden gehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →