Schutterspark Brunssum op de schop

© Bas Quaedvlieg

Het Schutterspark in Brunssum gaat op de schop. De gemeenteraad bespreekt volgende week een plan om het groengebied aan de oostflank aantrekkelijker te maken.

Geertjan Claessens

Een deel van de door het Wageningse instituut Alterra opgestelde plannen is al in ontwikkeling. Het park trekt nu naar schatting rond de honderdduizend bezoekers per jaar. Dat kunnen er meer worden als het park aantrekkelijker wordt, stellen de plannenmakers. Maar dan moeten de ondernemers beter samenwerken.

De plannen voor het Schutterspark zijn veelomvattend. De kinderboerderij wordt stadsboerderij met streekproductenwinkel, educatie en heemtuin met vergeten groenten. Bij de minihaven is een spartelvijver gepland en een permanent gebouw. Ook moeten er een camping, camperplaats, een bed & breakfasts en woningen rond het park komen. Op de planning staan meer festivals en evenementen, maar minder dancefeesten.

Lees meer in De Limburger van donderdag

Het complete plan voor het Schutterspark lees je hier

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee