Bryan Smeets: nooit naar Roda

© Bas Quaedvlieg

Maastrichtenaar Bryan Smeets heeft voor komend seizoen zijn zinnen gezet op een club in de eredivisie. Maar Roda JC is voor de huidige speler van De Graafschap geen optie, vertelt de voetballer in een interview in De Limburger.

Ron Langenveld

„Roda? Dat gaat nooit gebeuren”, zegt hij stellig. Niet eens omdat hij de club niet ziet zitten. Wel vanwege mogelijk gevolgen die een overstap voor hem zou kunnen hebben.

Familie„Ik wil niet door Maastricht lopen en steeds achter me moeten kijken”, zegt hij over mogelijke dreigementen. “Dat zou zich ook op mijn familie kunnen richten. Dat wil ik echt niet. In Limburg is er voor mij maar één club: dat is MVV.”

EredivisieSmeets hoopt komend seizoen door te stoten naar het hoogste podium. „Ik heb er vorig jaar aan mogen proeven en dat is me heel goed bevallen. Ik vind ook dat ik thuis hoor in de eredivisie. Ik hoop dat het lukt met De Graafschap, maar anders vertrek ik mogelijk naar een andere club. Ik ben 25 jaar nu, dus als ik nog wat wil, moet ik het nu doen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee