Pardontijd parkeren Venray wordt 10 minuten

© Mijntje Wismans

Het gemeentebestuur van Venray haalt bakzeil: de maximale overschrijding van de parkeertijd in de blauwe zone wordt teruggebracht van dertig naar tien minuten.

Peter Heesen

Die toezegging deed wethouder Ike Busser woensdag tijdens de vergadering van de raadscommissie na stevige kritiek van de politiek. Die vond het onbegrijpelijk dat Venray een overschrijding van een halfuur accepteert, waar landelijk een zogenoemde ‘pardontijd’ van tien minuten geldt.

Blauwe zoneBusser stelde dat die lange pardontijd gekozen was omdat de gemeenteraad op coulance zou hebben aangedrongen bij de handhaving van de blauwe zone. PvdA’er Henk Bisschops vond dat te kort door de bocht. De raad zou gevraagd hebben om automobilisten te waarschuwen in plaats te bekeuren als de maximale parkeertijd hooguit tien minuten was overschreden.

Brede steunOmdat B en W niet konden onderbouwen waarom ze per se wilden vasthouden aan een pardontijd van dertig minuten, kondigde Bisschops aan een motie in te dienen om het college te dwingen die tijd terug te brengen naar tien minuten. Toen de wethouder merkte dat er brede steun voor was, besloot hij zelf de pardontijd te beperken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee