Cel geëist tegen stalker thuiszorg

© iStock

Het openbaar ministerie (OM) heeft donderdagmorgen een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, geëist tegen Theo H. uit Lottum. Hij wordt verdacht van het stelselmatig stalken van thuiszorgmedewerkers.

Eric Seuren

Naast een voorwaardelijke en onvoorwaardelijke straf wil het OM dat H. een contactverbod en locatieverbod krijgt. Die maatregelen moeten per direct voorkomen dat hij opnieuw thuiszorgers van De Zorggroep lastigvalt.

Verplichte behandelingElke keer dat hij in de fout gaat, zou hij dan één week de cel in moeten. Tot slot eiste het OM ook een nieuwe verplichte psychiatrische behandeling.

H. stond twee keer eerder terecht voor het stalken van thuiszorgmedewerkers. De laatste keer was in april vorig jaar. Volgens het OM is hij tijdens die zitting en ook na de uitspraak waarbij hun al vijftien dagen cel werd opgelegd, gewoon doorgegaan met zijn daden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee