Venloos Platform Parkeren Binnenstad heft zichzelf op

© Jurgen Mols

Het samenwerkingsverband Platform Parkeren Binnenstad, waarin Venlose ondernemers, vastgoedeigenaren en binnenstadbewoners zijn verzameld, heft zichzelf op.

Harry Lucker

Het platform speelde een belangrijke rol in de discussie rond de sluiting en voorgenomen sloop van de Venlose parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort. Voor zijn werkzaamheden ontving het platform deze week nog de Glassculptuur, de prijs voor de instelling of persoon die de publieke opinie in Venlo het meest heeft beïnvloed.

Geen schoonheidsprijsIn een brief aan het Venlose college en gemeenteraad schrijft platform-voorzitter Geert Rutten dat het parkeerdossier niet bepaald de schoonheidsprijs verdient. ‘Echter aan deze wetenschap kunnen wij niets meer veranderen en zullen we moeten accepteren zoals de zaken er nu voorstaan. Binnen het Platform is voldoende realiteitsgevoel om dit te begrijpen’.

Daar komt bij dat het Venlose college eerder besloot het Platform niet langer als een gesprekspartner te zien omdat het had aangekondigd te willen onderzoeken of het gemeentebestuur aansprakelijk kon worden gesteld voor eventuele geleden schade door de sluiting van de gemeentelijke garages Arsenaal en Roermondsepoort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee