Aboutaleb stemt in met Pro-Turkse demonstratie tegen politiegeweld

Politie opgesteld rond de demonstratie van Turkse Nederlanders bij het Turkse consulaat aan Westblaak afgelopen zaterdag.

Politie opgesteld rond de demonstratie van Turkse Nederlanders bij het Turkse consulaat aan Westblaak afgelopen zaterdag.© ANP

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft ingestemd met een pro-Turkse demonstratie tegen politiegeweld. Demonstranten mogen vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur in optocht van het plein bij Rotterdam Centraal naar het Schouwburgplein lopen.

ANP

Drie Turkse organisaties vroegen de demonstratie aan om te protesteren tegen het politieoptreden afgelopen zaterdag tegen demonstranten bij het Turkse consulaat-generaal aan de Westblaak.

Daar hadden zich honderden mensen verzameld om een toespraak van de Turkse minister voor familiezaken bij te wonen. Die mocht niet worden gehouden. Daarna ontstonden rellen en moest de ME optreden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee