Nog 13 getuigen opgeroepen in zaak-Van Rey

© ANP

Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag bekendgemaakt dat er nog 13 getuigen gehoord dienen worden in het hoger beroep in de corruptiezaak rond de Roermondse politicus Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Door Hans Goossen en Theo Sniekers

Op het verlanglijstje van de raadslieden Gitte Stevens (Van Rey) en Peer Szymkowiak (Van Pol) stonden enkele tientallen getuigen. Het hof ziet geen heil in het opnieuw horen van getuigen die al eerder een verklaring hebben afgelegd.VoetbalwedstrijdenDe getuigen die wel nader ondervraagd worden door de raadsheer-commissaris zullen aan de tand worden gevoeld over de afgifte van stempassen en volmachten, reizen naar voetbalwedstrijden en giften aan Liba, de campagne-bv van Van Rey. Het hof geeft geen namen vrij van de nog te horen personen.Hoger beroepWanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak in hoger beroep plaatsvindt, is nog niet bekend. Van Rey en Van Pol werden vorig jaar in eerste aanleg voor de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot taakstraffen van respectievelijk 240 en 100 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee