Toeristen en BBC-team gewond na explosie vulkaan Etna

© AP

Bij een explosie op de Siciliaanse vulkaan Etna zijn zeker tien gewonden gevallen. Dat meldt The Independent. Volgens Italiaanse autoriteiten moesten zes mensen naar het ziekenhuis gebracht worden, maar is niemand in kritieke toestand.

Redactie

Onder de gewonden bevinden zich leden van een filmcrew van de Britse zender BBC en toeristen. Rebecca Morelle, wetenschapscorrespondent van de BBC, tweette dat niemand zwaargewond is. Wel zijn enkelen geraakt door rondvliegend puin, waardoor ze gewond zijn geraakt aan hun hoofd. Anderen zijn verbrand door de stoom die ontsnapte als gevolg van de explosie. Gevaarlijkste explosieOnder de slachtoffers bevindt zich een vulkanologe, die de explosie omschreef als 'de grootste en gevaarlijkste van de afgelopen dertig jaar'. Het Italiaanse instituut voor vulkanologie kan nog geen details geven over het precieze aantal gewonden of de ernst van hun verwondingen.

De vulkaan kwam de afgelopen weken in het nieuws door recente uitbarstingen. De vulkaan rookte al een tijdje en ook werden er regelmatig kleine explosies waargenomen. Met zijn 3300 meter hoogte is de Etna de hoogste en meest actieve vulkaan van Europa.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee