Nuth-Schinnen-Onderbanken gaat Beekdaelen heten

© Geert-Jan Claessens

De naam van de fusiegemeente Nuth-Schinnen-Onderbanken wordt Beekdaelen. Die naam kreeg de meeste stemmen tijdens een verkiezing onder inwoners.

Geert-Jan Claessens

Die is woensdag gehouden, tegelijk met de kamerverkiezingen. Ook kinderen vanaf 12 jaar mochten kiezen uit de geselecteerde namen Beekdaelen, Beemdenrade en Bekenrade.

SelectieInwoners stuurden 178 suggesties in, waarvan er 79 voldeden aan de regels. Daaruit maakte een naamgevingscommissie een voorselectie. De naam Beekdaelen kreeg bij een enquête door de Limburgse kranten de meeste stemmen.

ONSDe drie gemeenten gaan per 1 januari 2019 samen. De fusiegemeente ging tot nu toe door het leven als ONS als afkorting van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Overigens leek de PvdA al op de hoogte van de nieuwe naam; de partij kondigde in een huis-aan-huisblad aan dat de drie afdelingen fuseren onder de naam PvdA Beekdaelen. Onder die noemer doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op november volgend jaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee