Tien maanden cel voor brandstichting asielzoekerspand

© Burgerraad Malberg

Een 29-jarige man uit Maastricht moet tien maanden de cel in. De rechtbank in zijn woonplaats veroordeelde hem donderdag wegens brandstichting in een beoogd azc tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan acht voorwaardelijk.

Redactie

Volgens de rechtbank heeft de man op 29 mei 2016 samen met anderen molotovcocktails gegooid in een leegstaand gebouw in de Maastrichtse wijk Malberg. Hij wilde daarmee verhinderen dat asielzoekers in het gebouw werden gehuisvest.BrandwondenTijdens zijn actie liep de man brandwonden op. Vlak na de brand werd hij al opgepakt na een tip dat er iemand onder de douche stond met brandwonden.MolotovcocktailsDe Maastrichtenaar ontkent brand gesticht te hebben. Hij zou dat juist hebben willen voorkomen, en liep naar eigen zeggen daardoor brandwonden op. Maar de rechtbank gelooft niets van zijn verhaal. Diens poging met molotovcocktails de komst van asielzoekers te verhinderen, noemt de rechtbank "een vorm van eigenrichting die in inbreuk maakt op de democratie''.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee