Eierpoederfabriek Weert wil Azië veroveren met ingrediënt voor surimi

© Istock

Een nieuwe eierpoederfabriek in Weert, Dutch Egg Powder Solutions (DEPS), wil de markt in Azië gaan veroveren.

Wil Gerritsen

DEPS, onderdeel van eierverwerker Wulro in deze stad, heeft hiertoe de voedingsindustrie in landen als Japan, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea in het vizier. Het bedrijf haakt in op de enorme vraag naar eiwitpoeder in deze landen, een ingrediënt dat Aziatische producenten op grote schaal in vleesbereidingen als worst en ham, maar ook in surimi (nepkrab) toepassen.

Dertig miljoenWulro verwerkt wekelijks maximaal dertig miljoen eieren van pluimveehouders uit de regio tot vloeibaar ei, eiwitten en eierdooiers, met name bestemd voor de Europese voedingsindustrie. Die gebruikt deze grondstoffen voor koekjes, taartjes, ijsjes, vleesproducten, kant-en-klare aardappelbereidingen, salades, dressings en likeurtjes, van alle grote merken.

OverschotDoor de culinaire tradities in Europa is de behoefte aan eierdooierproducten hier aanzienlijk groter dan aan eiwit. Vandaar dat in ons deel van de wereld een overschot aan eiwit bestaat. DEPS speelt met dit overtollige restproduct - dat het tot poeder verwerkt - in op de eiwitschaarste in Azië. De bouw en inrichting van de nieuwe fabriek heeft veertien miljoen euro gekost.Vrijdag in De Limburger meer over de broers Marcel en Leon Wulms die het familiebedrijf Wulro tot grote bloei brachten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee