Eierpoederfabriek Weert wil Azië veroveren met ingrediënt voor surimi

Print
Eierpoederfabriek Weert wil Azië veroveren met ingrediënt voor surimi

Afbeelding: Istock

Een nieuwe eierpoederfabriek in Weert, Dutch Egg Powder Solutions (DEPS), wil de markt in Azië gaan veroveren.

DEPS, onderdeel van eierverwerker Wulro in deze stad, heeft hiertoe de voedingsindustrie in landen als Japan, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea in het vizier. Het bedrijf haakt in op de enorme vraag naar eiwitpoeder in deze landen, een ingrediënt dat Aziatische producenten op grote schaal  in vleesbereidingen als worst en ham, maar ook in surimi (nepkrab) toepassen.  

Dertig miljoen
Wulro verwerkt wekelijks maximaal dertig miljoen eieren van pluimveehouders uit de regio tot  vloeibaar ei, eiwitten en eierdooiers, met name bestemd voor de Europese voedingsindustrie. Die gebruikt  deze grondstoffen voor koekjes, taartjes, ijsjes, vleesproducten, kant-en-klare aardappelbereidingen, salades, dressings en likeurtjes, van alle grote merken. 

Overschot
Door de culinaire tradities in Europa is de behoefte aan eierdooierproducten hier aanzienlijk groter dan aan eiwit. Vandaar dat in ons deel van de wereld  een overschot aan eiwit bestaat. DEPS  speelt met dit  overtollige restproduct - dat het tot poeder verwerkt -  in op de eiwitschaarste in Azië. De bouw en inrichting van de nieuwe fabriek heeft  veertien miljoen euro gekost.

Vrijdag in De Limburger meer over de broers Marcel en Leon Wulms die het familiebedrijf  Wulro tot grote bloei brachten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen