St. Jorisdag Beesel 'heeft het gehad met gemeente'

Kunstenaar Jos Beurskens.

Kunstenaar Jos Beurskens.© John Peters

De Stichting St.?Jorisdag heeft de gemeente aan de dijk gezet. Beesel wilde alleen 7000 euro kwijt aan een internationaal kunstproject van de stichting als Jos Beurskens niet zou deelnemen. De stichting pikt dat niet en geeft de 7000 euro terug.

Redactie

Een kunstliefhebber die niet met naam in de krant wil, gaat het project - eventueel samen met andere kunstliefhebbers - betalen.

'Alweer Beurskens'Het voltallige stichtingsbestuur heeft het helemaal gehad met Beesel. De gemeente bleek alleen bereid om 7000 euro te geven voor het project - dat Beesel minstens vijf houten kunstwerken zou opleveren - als mede-initiatiefnemer, kunstenaar en Beeselnaar Jos Beurskens niet zou deelnemen. Dat de zin: ‘om te voorkomen dat alweer een kunstwerk van Jos Beurskens in onze gemeente geplaatst wordt’ in gemeentelijke stukken is blijven staan, bleek een foutje. Cultuurwethouder Ton Reijnders van Cultuur heeft er wel tien keer zijn excuses voor aangeboden, zegt Beurskens. Dat de Beeselse kunstenaar niet mocht deelnemen, bleef echter overeind.

Lees ook: Rel rond kunstenaar Beesel: 'Niet nog een werk van Beurskens'

Reden voor de stichting om te breken met de gemeente. Toch is er nog één los eindje, zegt Beurskens. „De boomstammen die we willen gebruiken, zijn formeel nog eigendom van de gemeente.” De stichting vindt echter dat Beesel het hout ter beschikking moet stellen. Als goedmakertje voor al het gedoe. Reijnders kon nog niet reageren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee