Onderhoud naftakraker: hotels straks goed gevuld

© Roger Dohmen

Hotels, pensions en ­vakantieparken in de omgeving zitten de komende weken vol met personeel dat meehelpt bij het groot onderhoud van naftakraker Olefins 3 op Chemelot in Geleen.

Redactie

Dat onderhoud gaat gepaard met een kleine volksverhuizing. In de komende weken gaan ruim 3000 mensen, hoofdzakelijk specialisten van externe bedrijven uit heel Europa, aan de slag in en rondom de installatie.

KledingkastenIn de directe omgeving van de ­naftakraker heeft Neptunus uit Kessel een groot demontabel paviljoen neergezet. Compleet met sanitaire voorzieningen, kledingkasten, een grote kantine en zelfs rookruimtes. "Als Sabic willen we voor iedereen een goede gastheer zijn. Wij willen de medewerkers maximaal faciliteren, zodat ze hun werk goed kunnen doen omwille van zowel de kwaliteit als de veiligheid”, zegt René Ebus, die namens Sabic leiding geeft aan de hele operatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee