Meer ‘Uitdaging’ in Limburg

Paula Claessens uit Roermond (rechts tegenover de koning) tijdens de start van de 65e Uitdaging in Zoetermeer. © DL

Het project De Uitdaging rolt zich gestaag uit over Limburg. Beet Roermond in 2014 het spits af, sinds kort heeft ook Sittard-Geleen een uitdaging en in Venlo is er eentje in oprichting. De Uitdaging is een concept waarbij het bedrijfsleven wordt uitgedaagd hulpvragen vanuit de samenleving op te lossen. Daartoe worden partijen aan elkaar gekoppeld, onder meer op een beursvloer die met enige regelmaat plaats vindt.

Gerie Driessen

De hulp kan bestaan uit materialen – bijvoorbeeld meubilair dat een bedrijf over heeft – maar ook uit dienstverlening en de inzet van menskracht. Concreet voorbeeld: een voetbalvereniging heeft een nieuw clubgebouw nodig maar de financiën laten het niet toe een architect in te huren. Dan kan de vereniging gekoppeld worden aan een architect die gratis zijn diensten aanbiedt .

Drijvende kracht

De Uitdaging is een landelijk concept dat zeven jaar geleden in Anhem is gestart. In Limburg is de Roermondse Paula Claessens de drijvende kracht achter De Uitdaging. In die hoedanigheid mocht ze vrijdag koning Willem-Alexander ontmoeten, die aanwezig was bij de start van de 65e Uitdaging in Zoetermeer. Voor die gelegenheid waren ook alle andere lokale Uitdagingen in Nederland uitgenodigd.

Claessens is zeer gecharmeerd van de ontmoeting met de koning, die volgens haar oprecht belangstelling toonde. “Hij kwam aan elke tafel een persoonlijk gesprekje voeren. Eigenlijk was voor elke tafel tien minuten uitgetrokken, maar bij ons heeft hij zeker twintig minuten relaxt staan praten. Hij had echt waardering. Zei dat initiatieven als De Uitdaging voor verbinding in de maatschappij zorgen. “

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal