Aanvaller Orly wilde 'sterven voor Allah'

© ANP

De aanval op militairen zaterdag op het vliegveld Orly bij Parijs had een islamitische achtergrond en heeft kenmerken van een terreurdaad. Volgens de Franse justitie schreeuwde de 39-jarige Ziyed B. ,,Ik ben hier om te sterven voor Allah. Er zullen doden vallen''.

ANP

LuchtdrukpistoolHij schreeuwde dat terwijl hij een luchtdrukpistool op het hoofd van een vrouwelijke militair zette. Hij werd door de militairen doodgeschoten. Justitie beschouwt de zaak als een terreurdaad omdat daar genoeg aanwijzingen voor zijn, aldus de Parijse aanklager François Molin.

Justitie verklaarde dat B. een tas bij zich had met iets als een fles benzine er in. Die gooide hij op de grond maar er was geen explosie. Volgens justitie zat de man in zijn proeftijd na een eerdere straf. Hij heeft een lange strafgeschiedenis en er zijn aanwijzingen dat hij was geradicaliseerd, aldus justitie.

Er zijn drie mensen aangehouden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee