Tientallen schedels gevonden in graven Mexico

© ANP

De schedels van 47 mensen zijn aangetroffen in graven in de Mexicaanse staat Veracruz. Dat gebeurde op zo'n 10 kilometer van de plaats Alvarado, meldde de procureur-generaal van de staat zondag (lokale tijd).

ANP

De acht graven met de schedels en andere lichaamsdelen bevonden zich vlakbij elkaar. Onderzoekers vonden onder meer de stoffelijke resten van drie gezinsleden, die al sinds september 2016 werden vermist.

Enkele dagen geleden werd in Veracruz al een massagraf ontdekt met zo'n 250 schedels. Die morbide vondst werd gedaan door Mexicanen die zelf op zoek waren gegaan naar vermiste familieleden, omdat ze de passieve houding van de autoriteiten beu waren.

In de graven liggen mogelijk slachtoffers van drugscriminelen. Criminele bendes vechten in de staat om lucratieve doorvoerroutes voor drugs en migranten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee