Oppositie wil altenatief huisvesten ambtenaren Sittard-Geleen

© Logo

Oppositiepartijen in Sittard-Geleen willen uitstel van de besluitvorming voor herhuisvesting van de gemeente. Het college van B en W zet in op het onderbrengen van het bestuurscentrum in het Sittardse Kloosterkwartier en het uitbreiden van het oude gemeentehuis van Geleen tot centrale werklocatie voor ambtenaren. De uitbreiding zou deels op de plek komen waar nu het Geleense horecastraatje ligt. Met het plan is totaal 30 miljoen euro gemoeid.

Redactie

Met name vanuit de oppositie is kritiek gekomen op de snelheid waarmee nu over de herhuisvesting moet worden beslist door de raad. Daarbij kan de gemeenteraad alleen ja of nee zeggen tegen het plan. Alternatieve opties liggen niet voor. Volgens sommige partijen is ook onduidelijk waarom het college tot dit plan is gekomen ten opzichte van andere opties tot huisvesting.

Oppositiebreed

Daarom wordt vanavond nog ‘oppositiebreed overleg’ gevoerd, met name over de huisvesting van ambtenaren in Geleen. Oppositiepartijen vinden dat een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief denkbaar is voor de uitbreidingsplannen in Geleen.

Besluitvorming

Inzet is om nog voor of tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag een verzoek in te dienen de besluitvorming uit te stellen, om het alternatief een kans te geven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee