Advocaten willen getuigen horen over bestorming Woonwenz

De Mobiele Eenheid werd opgetrommeld toen woonwagenbewoners in november 2013 het kantoor van Woonwenz bestormden.

De Mobiele Eenheid werd opgetrommeld toen woonwagenbewoners in november 2013 het kantoor van Woonwenz bestormden. © Archieffoto Lé Giesen

Aanvullend getuigenverhoor. Dat vroegen maandag de acht advocaten van in totaal dertien veroordeelden voor de bestorming van het hoofdkantoor van woningstichting Woonwenz in Blerick tijdens de regiezitting voor het Gerechtshof in Den-Bosch.

Harry Lucker

Zeven verdachten werden voor die bestorming in 2014 tot een gevangenisstraf van vier tot zes maanden veroordeeld, zes verdachten kregen toen een taakstraf.

WoonwagenkampjeDe bewoners van een Venloos woonwagenkampje kwamen op 13 november 2013 naar het hoofdkantoor van Woonwenz, omdat ze boos waren over de ontruiming van een standplaats.

"Daar was een afspraak voor gemaakt, aan de poort is vervolgens door een bewaker een opmerking gemaakt die de sfeer deed omslaan", betoogde advocaat Arthur van der Biezen.

ME'ersBehalve de twee mensen aan de poort wil hij ook getuigen in het kantoor die de bestorming filmden en aanwezige ME'ers in het hoger beroep ondervragen.

Het gerechtshof doet op 10 april uitspraak over het verzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee