Motorcrosser Vaessen breekt sleutelbeen

© Suzuki-racing

Motorcrosser Bas Vaessen uit Swalmen is voorlopig uit de running. De fabriekscoureur van Suzuki heeft zijn sleutelbeen gebroken tijdens de Grand Prix van Argentinië.

Redactie

Vaessen kwam in de eerste manche na drie ronden hard ten val omdat zijn voorwiel wegschoot. Hij lag op dat moment twintigste. Vaessen: "Het rijden ging perfect. Ik had een hele slechte start, maar in drie rondes tijd had ik er al tien te pakken. Zuur dat dit dan gebeurt."ErvaringVaessen greep na de val direct naar zijn sleutelbeen en wist dat het niet goed zat. "Ik heb al vaker breuken gehad. Ik weet wel hoe zoiets aanvoelt." Vaessen is op dit moment met zijn team onderweg naar Nederland waar hij zal worden behandeld aan zijn blessure. Het GP-circus trekt over een kleine twee weken naar Mexico. De verwachting is dat hij die wedstrijd moet missen. Op 16 april staat de GP van Italië op het programma. "Ik hoop er dan weer bij te zijn", aldus Vaessen. Zit niet meeHet zit vooralsnog niet mee dit seizoen bij het 19-jarige crosstalent. Vaessen bezit op dit moment de 26e plek in het kampioenschap. Alleen tijdens de eerste GP in Qatar kwam hij tot scoren. Vaessen werd 14e en 17e. Een week later reed hij zich vast in de modder van Indonesië waardoor hij twee keer niet tot scoren kwam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee