24 maanden cel en behandeling voor veelpleger uit Kerkrade

Print
24 maanden cel en behandeling voor veelpleger uit Kerkrade

Foto: ANP

De rechtbank in Maastricht heeft de 26-jarige Saïd El H. uit Kerkrade veroordeeld tot 24 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet hij zich klinisch laten behandelen voor zijn verslavingsproblemen.

Zijn voorarrest van 6 maanden wordt van de straf afgetrokken. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog 28 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk.

Diefstallen
De in Marokko geboren El H. wordt gestraft voor een hele reeks strafbare feiten, waaronder de diefstal van een portemonnee en bankpas uit de Hamboskliniek, gevolgd door pinpasfraude, diefstal uit een camper, vier winkeldiefstallen en het vernielen van zijn enkelband.

Gouden ringen
Ook is hij veroordeeld voor de heling van meerdere goederen waaronder drie gouden ringen die bij een vrouw waren gestolen. Twee ringen waren afkomstig van haar overleden man, de andere kreeg ze op het sterfbed van haar oma. Toen de politie de ringen met emotionele waarde op het spoor was, waren ze al omgesmolten.

Muziekinstrumenten
Van de diefstal van muziekinstrumenten van het Kerkraads Symfonie Orkest uit de Aula Major in Abdij Rolduc is hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, ondanks dat er een flesje drinken met zijn DNA werd aangetroffen.

Drugs
Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat El H. verslaafd is aan drugs. Zo kocht hij met name cocaïne van het geld dat hij pinde met de gestolen pinpas, in totaal ruim 4200 euro. Naar eigen zeggen was het geld na twee weken op. El H. gaf bij de zitting aan zo snel mogelijk met zijn verslavingsbehandeling te willen starten. Die behandeling is nu bij de straf van de rechtbank inbegrepen.

Lees ook: Eis: 28 maanden cel tegen veelpleger uit Kerkrade