Politiebewaking op intensive care voor neergestoken man: 'De komende dagen zijn cruciaal'

Print
Politiebewaking op intensive care voor neergestoken man: 'De komende dagen zijn cruciaal'

Foto: ED.nl/Bert Janssen

De man die vrijdagnacht werd neergestoken in een parkeergarage in Eindhoven is zondagnacht ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. Hij werd met een messteek in zijn rib opgenomen op de intensive care, zegt een familielid tegen ED. Er was de afgelopen dagen politiebewaking op de afdeling omdat ook de neergestoken man verdachte is in het onderzoek.

De politie arresteerde vrijdagnacht negen mannen waaronder een 23-jarige man uit Panningen op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in de garage onder de Heuvel. Eén van hen zit nog vast, de rest is vrijgelaten.

In volle gang
"Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang", vertelt een politiewoordvoerster. Alle mannen blijven verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij.

Lees ook: Drie gewonden bij steekpartij: 23-jarige man opgepakt

Rib gebroken

Na de steekpartij werden drie mannen met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen, een jongeman uit Eindhoven, was er ernstig aan toe. Volgens een familielid was een rib gebroken als gevolg van de messteek.

Cruciaal
Zijn situatie is op het moment stabiel. Hij is buiten levensgevaar. “Hopelijk zijn er geen blijvende complicaties. Hij moet veel rusten. De komende dagen zijn cruciaal”, zegt zijn familie.