Sittard ondanks regen vol bij Sint Joepmarkt

© Mitchell Giebels

De Sint Joepmarkt in Sittard heeft maandag ruim 70.000 bezoekers getrokken. Na een deels verregende ochtend wist het publiek de Sittardse jaarmarkt te vinden. Het zorgde ervoor dat in parkeergarages en fietsenstallingen vanaf 11 uur geen plek te vinden was. Verkeersoverlast in Sittard bleef echter uit.

Stefan Gilissen

Volgens een woordvoerster heerst tevredenheid bij de organisatie. ,,Het was in de vroege ochtend iets minder druk dan normaal maar vanaf 10 uur kwam de stroom goed op gang.”

StrijdtoneelDe jaarmarkt is ook strijdtoneel. Standwerkers strijden tijdens Sint Joep om de koningstitel. Die ging dit jaar naar John Gruter uit Maarssen. De Maarssense standwerker wist het publiek het meeste te boeien. Ruim 75 standwerkers streden mee om de titel.

Koning,,Om 9 uur was het al druk bij de Blije Voeten Crème van Gruter en dat is het de hele dag zo gebleven”, stelt de jury. ,,Er gebeurde werkelijk van alles. Kopers werden geridderd, confettikanonnen gingen af en er was een rad van fortuin. John zorgde vandaag niet alleen voor blije voeten, maar ook voor vele blije gezichten”. Het is niet de eerste keer dat Gruter de titel, in 2014 werd hij ook al Koning van St. Joep.

Dinsdag in De Limburger een reportage van de Joepmarkt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee