WSP Parkstad: één loket voor werkgevers

© Istock

Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL), de grootste van het land, gaat goeddeels op in Werkgeversservicepunt Parkstad.

Siebrand Vos

Doel van de nieuwe organisatie is om mensen met een arbeidsbeperking efficiënt aan werk te helpen, bij voorkeur in duurzame banen. Werkgevers kunnen voortaan terecht bij één loket. Zij worden voortaan nog slechts door één instantie benaderd en niet langer door vertegenwoordigers van acht gemeenten en sociale diensten.DetacheringspootMet de verkoop van ‘Catering’ en de Kabelbomenfabriek was WOZL feitelijk al teruggebracht tot een beperkte afdeling voor ‘beschut’ werk en een hele grote detacheringsorganisatie voor circa 3700 SW’ers. Die detacheringspoot gaat nu op in de nieuwe organisatie, die voor de gemeenten de uitvoering van de Participatiewet in goede banen moet leiden. Dat doet zij samen samen met het UWV, dat een deel van het Wajong-bestand aan werk moet helpen.CommitmentDirecteur Theo van Kroonenburg van de WOZL-bv’s spreekt van een belangrijke stap. „De deelnemende gemeenten tonen commitment. WSP Parkstad wordt hét loket waar werkgevers terechtkunnen. Als zij vacatures te vervullen hebben. Maar ook als zij aan de maatschappelijke verplichting willen voldoen om werk te geven aan mensen met een arbeidsbeperking.” Het bedrijfsleven en de overheid hebben daar landelijk een harde prestatieafspraak over gemaakt. Bedrijven moeten werk bieden aan 100.000 mensen met een arbeidsbeperking, de overheid tekende voor 25.000 banen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee