Kerkradenaar eist geld van advocaat David Moszkowicz

© ANP

Een 74-jarige inwoner van Kerkrade heeft een klachtzaak aangespannen tegen voormalig advocaat David Moszkowicz. De zaak is maandag door de raad van discipline van het Gerechtshof in Den Bosch behandeld.

Marcel de Veen

De klager, May Stevens, nam de raadsman in de arm nadat hij in 1998 volgens eigen zeggen werd mishandeld tijdens een ruzie in een café in Kerkrade. Daarbij heeft hij blijvend letsel opgelopen. De man zegt bovendien dat hij sindsdien psychische klachten heeft.

AangifteStevens deed bij de politie aangifte wegens mishandeling, maar tot een strafzaak kwam het niet. Hij nam daarop Moszkowicz in de arm. De Kerkradenaar zegt dat hij 72 keer een bezoek bracht aan zijn raadsman om de zaak alsnog voor de rechter te krijgen. Vorig jaar bleek echter dat de zaak verjaard is.

12.000 euroStevens betaalde, zegt hij, voor de jarenlange diensten van Moszkowicz 12.000 euro. Dat geld eist hij terug van de advocaat, die zijn ambt overigens niet meer mag uitoefenen.

Via een uitspraak van de raad van discipline wil de Kerkradenaar zijn voormalige raadsman civielrechtelijk aanpakken.

Uitspraak 15 mei.

Lees meer in De Limburger van dinsdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee