Temperatuur naar vijftien graden: tijd voor het terras

© Valerie Kuypers

Hoewel de lente maandag officieel begonnen is, kunnen we nog niet genieten van de zon. Vanaf het weekend lijkt daar verandering in te komen: minder buien, meer zon en de temperatuur gaat omhoog. Er is een kans dat het volgende week zelfs boven de vijftien graden wordt.

Redactie

Wie vandaag naar buiten keek, zal niet het gevoel hebben gehad dat al officieel lente is in Nederland. Met de regen en harde wind was het guur herfstweer. Toch trekt de nattigheid ons land uit.

Droog weekendDe kans op neerslag daalt steeds verder, waardoor we een zo goed als droog weekend tegemoet gaan met temperaturen rond de 12 graden.

TerrasweerEn hoewel het volgens weerman Ben Langkamp van Weerplaza altijd lastig is om ver vooruit te kijken, sluit hij het niet uit dat het kwik volgende week tot boven de vijftien graden stijgt. ,,Ik denk dat de kans ongeveer 50/50 is dat het warmer wordt dan vijftien graden.” Kortom: vijftig procent kans op terrasweer!

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee