Bestuurscrisis bij VenLokaal: Voorzitter en bestuurslid stappen op

© Istock

Voorzitter Anton Vos en bestuurslid Marjoleen Sanders van coalitiepartij VenLokaal zijn maandag opgestapt. Volgens Vos vertrekken beiden om persoonlijke redenen.

Daan de Hulster

Vos en Sanders willen hun besluit niet nader toelichten. Volgens Vos "is er een aantal dingen gebeurd waar ik uit respect voor anderen niks over kan zeggen." Hij beaamt wel dat een vorige week door hem geplaatst bericht op Facebook een rol bij zijn vertrek heeft gespeeld.


Korreltje zout
Vos schreef, na de waarschuwing 'neem dit met een korreltje zout', dat Erdogan hoogstwaarschijnlijk alle Turken uit Nederland terug naar Turkije zou halen. Dit zou grote gevolgen voor Nederland hebben. Namelijk een radicale daling van de criminaliteit, overschot van sociale huurwoningen, explosieve daling van het aantal uitkeringen en een ongelofelijke metamorfose van het straatbeeld in Rotterdam. Daarna sloot Vos het bericht af met: "Dit is niet persoonlijk bedoeld, gewoon een beetje sarcasme. Voel je je toch beledigd, tja. )."

Probleem
Door het vertrek van Vos en Sanders is Pieter Dings momenteel het enige bestuurslid van VenLokaal. De huidige penningmeester beaamt dat er sprake is van een bestuurlijk probleem. Hij wil inhoudelijk niet reageren op het vertrek van zijn voormalige collega-bestuursleden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee