Heemels heeft geen idee hoe hij gestolen PVV-geld moet terug betalen

Print
Heemels heeft geen idee hoe hij gestolen PVV-geld moet terug betalen

Afbeelding: ANP

Ex-PVV'er Michael Heemels heeft geen enkel idee hoe hij de 176.000 euro die hij stal uit de partijkas terug moet betalen.

Dat zei de oud-fractievoorzitter maandagavond bij Pauw. 

Drank en drugs
Volgende week begint de rechtszaak tegen Heemels. Hij heeft als fractievoorzitter van de PVV in het Limburgs Parlement jarenlang geld verduisterd uit de kas van de statenfractie. Volgens de PVV gaat het om 176.000 euro. Dat geld gebruikte Heemels om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen en voor kostbare tripjes en de aanschaf van luxe goederen.

Geen uitzondering
Volgens Heemels' psychiater Bram Bakker is Heemels drugsverslaving geen uitzonder in de Haagse politiek. "Er zijn er meer. Er hebben genoeg politici de afgelopen jaren de revue gepasseerd in mijn praktijk." 

Heemels zat jarenlang aan de drugs, maar sinds november is hij naar eigen zeggen 'clean'. Op 28 maart dient de rechtszaak. 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →