Nog eens twee mensen opgepakt in moordzaak shishabaas

Print
Nog eens twee mensen opgepakt in moordzaak shishabaas

Forensisch onderzoek bij het huis van de man in Geleen. Afbeelding: Archief ANP

De politie heeft nog eens twee mensen opgepakt in het onderzoek naar de doodgeschoten shishabaas Hafed Merkikou uit Geleen.

Het gaat om een 29-jarige man uit Heerlen en een Maastrichtenaar van 28. Ze werden dinsdag al gearresteerd, maar de politie heeft hun aanhouding nu pas naar buiten gebracht. In deze zaak werd eerder al een 24-jarige man uit Stein opgepakt.

Neergeschoten
De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Merkikou. De man, die eigenaar was van een waterpijpcafé op de Markt in Sittard, werd in de nacht van 7 op 8 februari in zijn huis neergeschoten. Dat gebeurde nadat twee gemaskerde mannen in het holst van de nacht zijn woning aan de Beatrixlaan in Geleen binnen waren gedrongen. Na een worsteling werd hij getroffen door een kogel. Alle hulp kwam vervolgens te laat; de Merkikou overleed in zijn woning.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →